Back - Takaisin

Comment to: - Komentti viestiin:
Levyn pesu?

Levyjen pesusta...,
Author: - Kirjoittanut: Keijo Lindgren, 06/20/2006,

Message: - Viesti:
Itse käytän seuraavanlaista, hyvinkin "kansanomaista" menetelmää. Suihkupullossa minulla on laimettua Fairy-liuosta, jota suihkutan levyn pintaan. Lisäksi vakiovarustukseen kuuluu pehmeä hammasharja, jolla puhdistan kevyesti kiekkoa urien suuntaisesti. Levypuolisko kerrallaan.

Tämän jälkeen huuhtelen levyn huolellisesti KUUMALLA (ei aiheuta pysyvää kieroutta) vesijohtovedellä (tislattua tavaraa menisi monta gallonaa päivässä) hanan alla. Lopuksi kiekko kuivataan kevyesti pehmeällä puuvillapyyhkeellä, etikettien kannattaa antaa kuivua tovi. Yleensä etiketeistä ei irtoa pesussa väriä, toki poikkeuksiakin on.

Yleensä homma toimii mainiosti. Levyurista lähtee normaali lika ja pöly. Myös staattinen sähkö saa samalla kenkää. Esimerkiksi jukebox-sinkuista irtoaa yleensä ruskeaa kuonavettä (tupakansavun ja rasvankäryn kimppatuotos) vallan reippaasti.

Kaikkiin tapauksiin menetelmä ei tietenkään toimi. Joskus urissa on sen sortin paskaa, ettei se irtoa Fairylla. Tällöin kannattaa kokeilla isopropyylialkoholia (apteekkikamaa), jota käytän itse myös tavanomaiseen sormenjälkien ym. pintalian poistamiseen.

Jos lika urissa ei siitäkään tokene, kokeilen yleensä sen mekaanista poistamista esim. hammastikulla. Siinä hommassa on kuitenkin syytä olla perin varovainen.

Että tällaista. Toivottavasti infosta on apua. Ja kenties jollain vieraskirjani lukijalla on viisaita lisävinkkejä aiheeseen liittyen...